Пътят Към Моя Здравословен Бохемски Живот

Здравейте, прекрасни хора!

Нека първо се представя. Моето име е Анна и аз съм една обикновена млада жена, която преследва мечтите си и се опитва да бъде най-добрата версия на себе си всеки ден без значение какво е необходимо.

Винаги съм искала да превърна света в по-добро място, да живея по-щастлив, по-здравословен и свободен енергичен живот, изпълнен с

Л Ю Б О В

М И Р

Щ А С Т И Е 

Точка.

Така късметлийк съм да имам най-добрите родители на света, които са ме научи на толкова много неща и ми осигуриха едно невероятно детство, което всяко едно дете заслужава. Аз съм такава каквато съм до голяма степен, благодарение на тези прекрасни хора, които са ме отгледали и на тях дължа много! Благодаря ви, мамо и тате, ако четете това! 🙂 

Защо ти споделям всичко това? Без значение дали си родител или не, без значение дали си имал най-доброто детство или най-лошото, ти можеш да бъдеш промяната. Родителите са толкова важни и отговорни за децата си и това в какви хора ще се превърнат те някой ден.

Когато бях на около 10 години аз изведнъж качих твърде много тегло. Имах проблеми в училище, моите приятели от училище се подиграваха с мен, казвайки ми, че съм дебела. Чувствах се много зле и неудобно в кожата си, бях тъжна през цялото време заради това. Децата могат да бъдат толкова зли и жестоки, без дори да го осъзнават. Въпреки факта, че всички ми се присмиваха в училище, майка ми винаги ми повтаряше, че аз не съм дебела, а красива и добра точно такава, каквато съм. Но това не промени поведението на моите съученици и нещо трябваше да се направи. Един ден баща ми се реши да ме запише в едно тенис училище близо до дома ми.

Започнах да играя тенис всеки ден след училище. И това беше промяна в играта.

Само за година вече не бях същото дете. За 3 години вече бях красива висока и млада жена. Продължих да играя тенис, докато завърших гимназията, което означава около 8 години. И ми хареса толкова много! Аз не мога да изразя благодарността си към баща ми за това, което той направи за мен като въведе спорта в живота ми и го промени в такава добра посока!

Така че аз съм спортно ориентирана още от дете. Знам, че може да бъде по-добре, но на възраст от 10 години е добро начало да се започне всякакъв вид спорт. От тогава имам нужда от това в живота ми, без значение дали спортът ще бъде йога, бягане, фитнес тренировки, катерене в планината, тенис, пол денс, пилатес или нещо друго, което съм пробвала.

На по-късен етап, когато бях вече тийнейджърка в училище започнах да правя диети. За съжаление по това време диетите не са имали същото значение като сега. Днес можете да гордо да заявите, че сте на здравословна балансирана диета от разнообразно хранене, че сте веган или вегетарианец, дори че сте на кето режим или правите фастинг и това означава, че водите здравословен начин на живот и прави нещо наистина добро за тялото и ума си. Но в онези дни не беше същото и аз знам, че все още има хора, които го правят за съжаление. Започваш диета, която продължава примерно само една седмица и през това време не се яде почти нищо. Понякога само 2 яйца за целия ден и салата за вечерта, понякога се яде една и съща храна всеки ден, например само елда със сирене или само солети и кисело мляко. Искам да кажа, беше лудост! Когато погледна назад мога ясно да си спомня колко беше актуално по това време да бъдеш кльощава. Това беше ерата на кльощавите почти анорексични модели и актриси. Беше наистина нереално. Толкова много момичета страдаха от сериозни хранителни разстройства като булимия и анорексия, които се получават на психична основа. Слава Богу, аз започнах да чета твърде много за правилните хранителни навици, за това как спорт + правилната здравословна диета може да те предпази от такива заболявания, както и да допринесе за това да изглеждаш добре, да си в най-доброто си здраве и да се чувстваш страхотно! Така започна всичко!

Тъй като завинаги обичам да приготвям своята храна, защото знам точно какво слагам вътре. Знам какви хранителни стойности съдържа ястието, колко мазнини, захари, протеини, въглехидрати и фибри съдържа и какви са ползите, които тялото ми получава от храната, която му давам. Моят девиз винаги е бил и все още е:

“Ти си това, което ядеш.”

Аз продължих със спорта и здравословното хранене и в университета. Без значение дали учех и работех в същото време, за да печелят пари, с които да си плащам сметките и семестрите в Нов Български Университет аз винаги намирах време да подготвя храната си за следващия ден, прибирайки я в специални кутии за съхранение и я вземах на работа с мен, така че да не ми се налага да ям “джънк фууд”. Всъщност аз не мога да си спомня кога за последен път ядох на крак, честно. Трябва да е било когато съм била дете. Хахаха!

Йога ме откри преди 5 години.

Бях вече завършила Нов Български успешно и се побратно в родния ми град. Опитвах се да управлявам собствен бизнес за първи път в живота си. Така че аз и приятелят ми заедно, открихме малък магазин за ръчно боядисвани мебели и ръчно изработени подаръци (направени от мен, но това е дълга история и аз ще ви разкажа повече за това някой друг път, ако желаете) и това е нещо, което наистина обичах да правя. Но както при всяко ново начало, особено когато сте около 23-24 годишен и не сте имали опит с това и не ви се е налагало да се справите с всичкия този стрес и тревожност, опитвайки се да инвестирате парите си в нещо, което наистина обичате и мечтаете да правите, да плащате нереален наем на помещението, сметките, всичките данъци и ДДС и разбира се, да ви остава малко и за живеене, разбира се се сблъсквах с доста трудности и се чувствах ужасно стресирана и напрегната.

Тогава човек започва да става много нервен, да говори на по-висок тон с хората, да се движи твърде бързо и всичко да се случва толкова бързо, че започва да губи контрол върху нещата и в крайна сметка свършва крещейки на най-любимите си хора без причина.

Карахме се през цялото време с приятеля ми и беше толкова трудно. Всичко беше заради стреса. И живеехме с родителите ми, наистина не беше добре, защото се спречквах и с тях, заради глупави неща.

Така че един ден, имахме разговор с моя любим баща за това как аз не се чувствам добре и че съм твърде изнервена, как чувствам че нещата излизат от моя контрол, че се караме с моя приятел всеки ден, също, че се спречквам и с майка ми у дома и така той внезапно ме попита следния въпрос:

“Миличка, защо не опиташ йога? Чух, че наистина помага, да се справиш със стреса и тревожността. “

Това беше! Така започна всичко. От тогава практикувам йога всеки ден и навсякъде. Точка. Можете да си представите как йога ме промени. Оставих си бизнеса с мебелите. Това е наистина нещо специално, което аз все още обичам и на моменти ми липсва толкова много, но за съжаление по това време просто нещата не потръгнаха и затова решихме да затворим магазина и да се преместихме в друг град, където живеем в момента и имаме наистина добър бизнес с онлайн магазин за пижами www.affectbg.com (Чували ли сте го?), което е друга дълга история, за която ще ви разкажа друг път, но с две думи – това е семеен бизнес от страна на приятеля ми, неговата майка е основател на бранда, съсредоточен в производство на спално облекло, така че ние им помагаме с каквото можем и развиваме онлайн сектора, така да го кажем. 🙂 

Йога ме спаси.

Също така станах вегетарианка и страстта ми към готвенето, стартираща още от гимназията, става все по-силна с всеки изминал ден.

Пътуването е другата ми страст.

Аз съм такава късметлийка, както вече казах, че имам най-добрите родители на света. Те ме заведоха на едно голямо Европейско пътешествие, още когато бях на 15 години. Прекарахме 24 дни на пътя и посетихме толкова много страни, колкото едно дете на тази възраст може само да си мечтае да види. Започнахме от София и минахме през Унгария, Австрия, Германия, Белгия, Люксембург, Франция, Италия, след което се прибрахме през Гърция. Беше невероятно изживяване. Сега, когато погледна назад, това обяснява защо толкова толкова много си мечтая да си купя един стар ван, да го направи красив и да замина на пътешествие с него и любимия.

Ех, мечти, мечти!… Но знам, че някой ден ще се сбъднат!

Така че ето как моята страст към пътуването се роди. От като се преместихме в Сливен преди 4 години с моята любов се опитваме по всички възможни начини да пътуваме възможно най-много. Разбира се пътуваме и отделно понякога, аз отивам на своите момичешки приключения с най-добрата ми приятелка, понякога пък той отива на сноуборд приключения с приятелите си. А в останалото време ние отиваме заедно на романтични бохемски пътешествия! Но ние винаги се опитваме да пътуваме по не-туристическия начин. Организираме пътуванията си сами без помощта на агенции и трети лица. Ние просто резервираме билетите онлайн от интернет страницата на авиокомпанията, предимно когато те правят отстъпки, след което всичко започва – от планирането, къде ще отидем, кои места ще посетим първо, хотелите, в които ще нощуваме. А понякога решаваме да останем и без план и да видим какво ще се случи на момента, когато пристигнем на място. И това е, което прави нашите пътувания наистина автентични и различни, ние обичаме да проучваме нетуристическите страни на локациите, които посещаваме, да говорим с местните, доколкото е възможно, за да опознаем културата им, да ядем тяхната храна и просто да бъдем като тях, така ние наистина може да се чувстват как те живеят. И това е частта, която аз най-много обичам от пътешествията.

Е, това беше голяма част от моята история, която ме доведе до моя Здравословен Бохемски Живот и аз никога няма да спра преследвам мечтите си и да мечтая още по-смело.

Създадох този блог, за да споделя пътешествието си с хора с подобни възгледи, които искат да живеят по-щастлив и по-здравословен живот и да пътуват повече.

Моята мисия е да превърне света по-добро място и да бъде най-добрата версия на себе си всеки ден.

Моята амбиция е да ви вдъхновя да направите същото чрез
моите вдъхновяващи ежедневни блогове и идеи за пътешествия, йога, здравословни рецепти и други неща от живота. Останете позитивни и здрави, насладете се на пътуването и бъдете благодарни за всеки нов ден. Защото животът е прекрасен. И ти можеш да бъдеш промяната. 

Аз ще бъда много щастлива да чуя какво мислите за здравословния начин на живот. Вие водите ли такъв? Пробвали ли сте йога? Обичате ли да пътувате? Кое е това нещо, което се е случило в детството ти, и мислиш, че е променило живота ти по-добра насока и те кара да се чувстваш благодарен за това сега?  Нямам търпение да прочета вашите коментари и да се опознаем повече. Също така, ако искате да напиша пост за това как пътувам бюджетно и организирам своите пътувания, без помощта на всички агенции и по този начин спестявам много пари за още повече пътешествия, само кажете и ще споделя отедлна публикация или видео за това! Също така, ако искате да споделя малко повече за моя опит с ръчно боядисваните мебели и настоящия ни бизнес с онлайн магазина за пижами, просто ми пишете по-долу в коментарите, за да знам! Благодаря ви, че сте тук!

Любов и Светлина ♥

Анна

Follow:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *